General Magheru nr. 20 ap. 8, Oradea, Bihor, Romania

cursuridecalificare@ilovecosmo.ro

0731 234 028

School

 • Zilele lucratoare

  09 - 18

 • Sambata

  Inchis

 • Duminica

  Inchis

Salon

 • Zilele lucratoare

  09 - 21

 • Sambata

  09 - 21

 • Duminica

  09 - 13

Sunt make-up artist ! Nu am succesul la care mă așteptam. Ce am greșit? Cât să mai aștept sau ce să fac?

By Andreea Popa

Hello, gorgeous!

Dacă ne întâlnim aici înseamnă că fie te regăsești la început de drum în domeniul beauty, fie ești o fire pasionată de tot ce înseamnă frumusețe ori ai făcut o pauză lungă și acum când ai revenit, lucrurile nu mai merg!

Chiar dacă pare ușor descurajant, din cauza faptului că este un domeniu de activitate foarte căutat, iar fete care activează sunt cu duiumul … slow down … este loc pentru fiecare sub soare!

By Andreea Popa    

Care este totuși secretul? Cum să faci să ai succes?

 

Te simți confuză, însă cel mai important lucru este să ai încredere în tine și să îndrăznești. Toată lumea pornește de undeva, cu sacrificii mai mici sau mai mari, iar dacă te temi de greșeli, keep calm! Din ele învățăm, nu? Până la urmă pasiunea își spune cuvântul, iar dacă investești în tine nu ai cum să dai greș.

S-o luăm cu începutul!

REGULA DE AUR : URMĂREȘTE EXCELENȚA ÎN EXECUTAREA MACHIAJELOR!

Dar în demersul acesta, nu te du cu machiajul mai departe decât te lasă „ochiul” și „mâna”. În felul acesta nu vei da greș și vei putea evolua, făcând machiaje pe măsura creșterii tale, fără a fi exagerate, murdare sau prost executate. Fă cât știi, PERFECT!

 

    1. ÎNCEPE CU DREPTUL PREGĂTIREA! FĂ UN CURS CARE SĂ-ȚI PUNĂ BAZELE CORECTE, ATÂT TEORETICE CÂT ȘI PRACTICE, IAR DACĂ AI MAI LUCRAT ȘI ACUM TE REÎNTORCI DUPĂ O PAUZĂ,  FĂ UN CURS DE PERFECȚIONARE !

Din punctul meu de vedere, dacă ești începătoare este foarte important startul în acest domeniu. Un prim pas ar fi să cauți cursuri acreditate, cu traineri profesioniști. Sunt multe școli care promit o diplomă, dar nu și asimilarea cunoștințelor.

Chiar dacă ești talentată și ai învățat deja de pe youtube pașii de bază, alegând să mergi la un curs vei ieși din zona de hobby și vei avansa spre cea de profesie. Trainerii te vor ajuta să te perfecționezi, cursul îți va da încredere în tine, iar lumea te va lua în serios.

În plus, de la ei vei învăța sau vei mirosi (intui) ce fac ei, să aibă succes!

 

     2. FĂ MUUULTĂ PRACTICĂ! 

Continuă să exersezi! Cu cât experimentezi mai mult, cu atât vei avea o rapiditate mai mare în a executa un machiaj – aspect foarte căutat de către cliente. Deși ai un curs, poți exersa fără a percepe bani, în sistem barter sau pe cei cunoscuți, pe sora, mama, prietena, verisoara ta, modele etc. pentru a-ți forma și defini stilul, dar și pentru a avea cât mai multe poze.

 

     3. POSTĂRI CONSTANTE ÎN SOCIAL MEDIA, DAR POSTĂRI IMPECABILE! NU UITA, CALITATEA E MAI IMPORTANTĂ DECÂT CANTITATEA!

Acum că rețelele de socializare sunt în mare vogă, un portofoliu creat și distribuit în social-media te ajută mai mult decât crezi. Fii cât mai activă, realizează fotografii cu munca ta și dă-le un share pentru a te cunoaște cât mai multă lume.

Dar nu uita, ai grijă de imaginea ta! Postează imagini de calitate foarte bună! Ele sunt cartea ta de vizită!

Fii consecventă!         

    

    4. NU FĂ RABAT LA CALITATEA PRODUSELOR! FOLOSEȘTE PRODUSE PROFESIONALE.    GĂSEȘTI ȘI VARIANTE ACCESIBILE!

Investește în produse de calitate. Deși vei spune că ești începătoare și nu vrei să risipești produsele ori banii pe ele, crede-mă pe cuvânt, calitatea face diferența! Fie că vorbim de ustensile sau produse, acestea îți ușurează munca atunci când sunt profesionale.

Clientele vor avea încredere în tine vâzând ca lucrezi cu produse de calitate, își vor simți fața mai confortabilă și sănătoasă și nu în ultimul rând, tu îți vei ușura munca și vei obține un rezultat mai bun.

 

     5. PREGĂTEȘTE-TE SĂ FII DISPONIBILĂ, MAI CU SEAMĂ ÎN WEEKENDURI!

Știm, nu te-ai gândit că weekendurile cu familia sau cu prietenii vor deveni din ce în ce mai rare. Majoritatea evenimentelor au loc în weekend, iar din acest motiv vei fi destul de obosită, aglomerată și fără vreun chef de a mai petrece până dimineața. Să mai menționez sau nu durerile de spate și picioare? Eh! Toate acestea se uită în momentul în care clienta zâmbește fericită și încântată de munca ta.

 

      6. STABILEȘTE PREȚUL PE CARE ȘI TU L-AI DA PENTRU ACEST SERVICIU

Aici trebuie să fii foarte realistă și să ții cont de experiența ta în primul rând, de produsele folosite, de clientele sau clienții cărora te adresezi și de serviciile tale. Cel mai ușor este să te întrebi: Eu aș plăti suma X pentru acest serviciu? Dacă da, este perfect! Ai ales prețul ideal.

 

 

      7. ALEGE-ȚI BINE SALONUL UNDE VEI LUCRA

E un punct extrem de important! Colectivul trebuie să fie bun, colegele trebuie să se recomande între ele, clientelor! Salonul să fie îngrijit. Să existe un interes și un efort comun în acest sens. Salonul să aibă o clientelă formată (îți va fi mult mai ușor) și nu în ultimul rând CLIENTELA care frecventează acel salon să fie potrivită tipului de CLIENTE pe care tu DOREȘTI și POȚI să îl servești!

Mult succes, dragile noastre!